Zuglói Hajós Alfréd Általános Iskola
Magyar
Magyar
Német
Német
Diákhonlap
Videók
 

2009/2010 -es tanév

 • 1.

  OLIMA színházprojekt az Osztrák Intézetben

  2010. március 17-én iskolánk 3 csoporttal vett részt az Osztrák Intézet szervezésében megrendezésre kerülő színházi vetélkedőn. A produkciók az emberi kapcsolatokról szóltak. Iskolánkat két hatodikos és egy hetedikesekből álló csapat képviselte nagy sikerrel. A tanulók lelkiismeretesen, nagy lelkesedéssel próbáltak, készültek a z előadásokra. A legjobb színésznői alakítás díját Sulyok Luca 7. c osztályos tanuló nyerte el. Külön oklevelet kaptunk a legjobb díszletért is.

  A galéria 20 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2010, június 17 - 14:17

 • a kerület polgármestere is köszöntőt mond

  Műfüves pályaavató

  A galéria 29 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2010, június 17 - 13:36

 • 1.

  Nyelvi hétvége 5. osztályosoknak

  2010. április 23-25-ig 15 ötödikes tanuló német nyelvi hétvégi programon vett részt Verőcén, (Csattogó-völgy), ahol a gyerekek a német gyermekkönyv író, Janosch egyik könyvét, az „Oh, wie schön ist Panama” –t olvasták el és dolgozták fel kooperatív módszerekkel, játékosan és nagyon jó hangulatban. A képek ízelítőt adnak az ott eltöltött három napról 

  A galéria 57 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2010, május 16 - 19:56

 • Rendezzük sorainkat

  Országos általános iskolai német nyelvi tanulmányi verseny

  A „Kétnyelvű Iskoláért Egyesület” általános iskolai német szekciójának programjában hatodik alkalommal szerepelt az országos német nyelvi tanulmányi verseny a két tanítási nyelvű iskolák 5‑8. évfolyamos tanulói számára. Ebben az évben a verseny szervezését a mi iskolánk német munkaközössége vállalta. (Közös megállapodás, hogy a szervező, a feladatlapokat összeállító iskola a versenyben nem vesz részt.) A versenyre 2010. március 26-án került sor, 9 iskola (3 budapesti, 6 vidéki) 87 tanulójának a részvételével. A magyar himnusz közös eléneklése után a megjelenteket üdvözölte Hosszúné Bartha Etelka, is­ko­lánk igazgatója, majd Dr. Weinek Leonárd, Zugló polgármestere megnyitotta a tanulmányi versenyt. Dr. Vámos Ágnes, habilitált egyetemi docens, a Kétnyelvű Iskoláért Egyesület elnök asszo­nya,­ az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Neveléstudományi Tanszék tanszékvezetője, több, a két­tannyelvű nyelvoktatással foglalkozó könyvek szerzője foglalta össze a kéttannyelvű ok­ta­tás elmúlt húsz évét. További szép eredményeket és a nyelvtanulásban, nyelvtanításban sok örömet kívánt a versenyző tanulóknak és az őket felkészítő tanáraiknak. Tanulóink műsora a tavasz hangulatát idézte: Bernhard Lins Was der Frühling alles macht c. versét Sulyok Luca, 7.c, Heinz Erhar Die polyglotte Katze c. versét Szűts Attila, 6.a osztályos tanuló előadásában hallottuk. A kis elsősök az Ich hab’ne Tante in Marokko táncos dalával csaltak mosolyt az arcunkra. A 4.a osztályosok előadásukban az „Állatkertbe” (Zoobesuch) csalogattak bennünket. A köszöntők és a műsor után következett a verseny, ahol a tanulók szókincsben, olvasott és hallott szöveg értésében, nyelvtanban és egyéb kreatív feladatokban mérték össze tudásukat. Köszönjük a Kéttannyelvű Iskoláért Egyesület, a Hajós Alfréd Alapítvány, a budapesti Goethe-Intézet, a Famulus Könyvesbolt (XIII. kerület), a Hueber Kiadó, a Nemzeti Tankönyvért Alapítvány támogatását.

  A galéria 55 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2010, május 4 - 15:21

 • 1

  Hajós sítábor 2010

  A galéria 23 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2010, április 12 - 19:27

 • 31

  Szülői Bál 2010

  A galéria 31 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2010, március 4 - 00:00

 • 1

  A magyar népmese napja

  A galéria 8 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2010, április 13 - 17:10

 • Munkában a zsűri

  Országos német vers- és prózamondó verseny

  2009. december 1. Országos általános iskolai német nyelvi vers- és prózamondó verseny. A „Kéttannyelvű Iskoláért Egyesület” általános iskolai szekciója és a Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola már ötödik alkalommal rendezte meg az országos német nyelvi vers- és prózamondó versenyt a két tanítási nyelvű és nemzetiségi általános iskolák 5 8. évfolyamos tanulói számára. Ebben a tanévben a megszokottnál korábban rendeztük meg a versenyt, mivel az elmúlt években a vers- és prózamondó és az német két tanítási nyelvű általános iskolák tanulmányi versenye időben nagyon közel voltak egymáshoz, és ez több iskolának problémát jelentett. Így fordulhatott elő, hogy 2009-ben kétszer gyűltünk össze „ugyanarra” a programra. Ebben a tanévben a versenyre 17 iskola (57 jelentkező) adta le nevezési lapját és 49 versenyző jött el. A megjelenteket köszöntötte az iskola igazgatója, Hosszúné Bartha Etelka, majd Komlósy Tamásné, a KIE elnökségi tagja, a német tagozat vezetője. A tanulók részéről a rendező iskola 4.a osztályosai egy adventi hangulathoz illő dalt adtak elő hangszeres kísérettel, majd mesét – Der Hase und die Möhren - jelenítettek meg, természetesen német nyelven. Az 5-6. és a 7-8. osztályosok külön versenyeztek két kategóriában: versben és prózában.

  A galéria 7 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2009, december 8 - 16:40

 • 1

  a tanévnyitó utcabálon

  A galéria 7 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2010, április 13 - 17:30

 • Az elsősök ünnepélyes bevonulása

  Évnyitó

  "Szól a csengő tiszta hangon, Gyertek! Gyertek gyerekek! Vár a pad, és vár a tábla, Táskát tartson kezetek!" Ezena nyárias szép reggelen, ki vidáman, ki szororngva, ki fegyelmezetten, ki locsi-fecsi, de végighallgatta a tanévnyitó műsort. Köszönjük a szép versmondást a szereplőknek! "Sej, haj, itt az idő Halld a csengő szólal! Kezdjük el a jó tanulást Vidám kedvvel, énekszóval!" Tanévnyitó, 2009. szeptember 1.

  A galéria 12 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2009, november 4 - 14:04