Zuglói Hajós Alfréd Általános Iskola
Magyar
Magyar
Német
Német
Diákhonlap
Videók
 

2012/2013-as tanév

 • 8.a

  2013 A DSD vizsga

  Harmadik alkalommal tettek nyolcadikosaink német nyelvből DSD I. vizsgát. A tanévzáró ünnepségen 34 tanuló vehette át a B1-es szintű DSD diplomát, 7 tanuló pedig az A2-est. 2 tanuló tanúsítványt kapott. A következő tanulók államilag elismert B2-es szintű, középfokú nyelvvizsgát szereztek német nyelvből: Friesz Bence Horváth Benedek Kecskés Csoma Koleszár Csaba Zsembery Áron Kovácsics Kata (szóban) Gratulálunk!

  A galéria 2 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, július 1 - 08:22

 • Megnyitó

  2013 A Garaba Imre pályaavató ünnepség

  Iskolánk műfüves pályájának lefedése befejeződött, így minden körülmények között alkalmassá vált a létesítmény a sportolásra. A befedés Zugló Önkormányzatának támogatásából és 85 %-ban szülői adományokból valósult meg. Köszönjük a segítséget! Egyúttal, a pálya névadó ünnepségét is megtartottuk, ahol a névadó, Garaba Imre 82-szeres válogatott futtbalista mellett többek között jelen voltak Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár, dr. Ferdinandy István és Rozgonyi Zoltán Zugló alpolgármesterei, Rátonyi Gábor Zugló volt polgármestere, Gyügyei Attila Zugló Önkormányzat képviselője, az Iskolaszék elnöke, Dr. Teimer Gábor Zugló aljegyzője, Dr. Szatmári Edit KIK XIV. tankerületének igazgatója, Lauter Ilona ZIK igazgatója, Alexáné Topál Katalin az SZMK elnöke,dr. Pintér Jánosné a Hajós Alfréd Alapítvány kuratóriumának elnöke, szülők, kollégák és tanulók.

  A galéria 17 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, június 25 - 11:12

 • Bárczy István díj

  2013 Bárczy István-díj

  Hosszúné Bartha Etelkát, iskolánk igazgatóját Bárczy István-díjjal jutalmazták június 13-án pedagógusnap alkalmából, a Fővárosi Önkormányzat Városház utcai épületében rendezett ünnepségen. A Bárczy István-díj 2009. óta adományozható a fővárosban működő közoktatási és gyermekvédelmi intézmények azon munkatársai részére, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához, képzéséhez, és ezáltal a főváros fejlődéséhez. Hosszúné Bartha Etelka igazgatónő a XIV. kerületben végzett kiemelkedő, sokoldalú, több évtizedes pedagógiai munkája, vezetői tevékenysége elismeréseként vehette át a díjat. Szívből gratulálunk neki!

  A galéria 1 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, június 24 - 07:26

 • Fénykép0164

  2013 Erdei iskola 4b Kékestető

  A galéria 17 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, június 20 - 08:01

 • DSC01306

  2013 nyelvi hétvége és irodalmi múzeum

  A galéria 107 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, június 20 - 08:55

 • 1.

  A Csakacsel SE Római Focitábor

  Egy kis ízelítő a római "túráról": http://www.youtube.com/watch?v=kmbY8ot8y8I

  A galéria 9 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, június 4 - 08:39

 • Újságcikk

  A kressbronni csereút

  A 8. osztályosok 2013. április 23-30-ig Kressbronnban voltak. A képek arról árulkodnak, hogy jó volt ott…., pedig az iskolai képekből még nem is láttatok egyet sem!

  A galéria 27 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, május 22 - 08:44

 • 1

  Diákcsere-Schüleraustausch Budapest-Miesbach ( 21.-28.04.2013 )

  Eine Woche verbrachten Sechsklässler unserer Schule gemeinsam mit ihren Lehrerinnen Márta Páczay und Christine Lück bei unseren Austauschpartnern in Miesbach. Nachdem die deutschen Kinder im März bei uns zu Gast gewesen waren, durften nun unsere Schüler ihre Partner in Miesbach besuchen. Bei den zahlreichen Programmen in und außerhalb der Schule, wie z.B.Ausflüge zum Chiemsee, nach München, eine Wanderung auf die Schlierseealm u.v.m. konnte jeder Schüler auf seine Kosten kommen und seine bisherigen Deutschkenntnisse mehr oder weniger gut anwenden. Ziemlich geschafft, aber voller Eindrücke und Erlebnisse, kehrten die Schüler nach einer Woche nach Budapest zurück Diákcsere Budapest-Miesbach. Egy hetet töltöttek iskolánk hatodik osztályosai tanárnőikkel Páczay Mártával és Lück Christinével cserepartnerünknél Miesbachban. Azután, hogy a német gyerekek vendégek voltak nálunk, meglátogathatták a gyerekek Miesbachi partnerüket. Számtalan program volt az iskolában és azon kívül. Pl. kirándulás a Chiemseehez, Münchenbe, egy kirándulás a Schliersee-i tanyára, amelyek a gyerekek német nyelvtudását fejlesztették. Alaposan elfáradva, de élményekkel tele érkeztünk vissza Budapestre.

  A galéria 7 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, május 14 - 07:05

 • Magyar és török korabeli harci viselet

  Egri csillagok, avagy jutalomkirándulás Egerben

  Iskolánkkal a Gárdonyi Géza emlékév alkalmából Egerbe kirándultunk. Azok a tanulók vehettek részt a kiránduláson, akik valamilyen versenyen eredményesen szerepeltek ebben a tanévben. A fényképek is a jó hangulatú kirándulás élményeiről mesélnek.

  A galéria 11 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, május 2 - 09:17

 • 54

  Ki mit tud? 2013. április 19.

  A galéria 53 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, május 15 - 08:36

 • 1

  Olvasóhétvége-Literaturwochenende in Esztergom (12.-14.04.2013)

  „Ben liebt Anna” von Peter Härtel war die Lektüre dieses Lesewochenendes, an dem 19 Schüler der beiden siebten Klassen unserer Schule unter Anleitung der Lehrerinnen Zdenka Kaposvári und Christine Lück teilnahmen. Ob Ben nun Anna oder Anna Ben liebt, konnten die Schüler beim Lesen und Bearbeiten des Buches herausfinden und dabei erfahren, wie es ist, wenn man das erste Mal verliebt ist. Rückblickend kann gesagt werden, dass es zwar anstrengende Stunden für alle Teilnehmer waren, dieses Wochenende jedoch auch eine große Bereicherung für jeden Schüler bot. „Ben szereti Annát” Peter Härtel könyve volt ezen a hétvégén 19 hetedik osztályos tanuló számára az olvasó hétvége, amelyet Kaposvári Zdenka és Lück Christine tanárnők tartottak. Vajon Ben szereti Annát, vagy Anna is szereti Bent volt a kérdés, amelyet a tanulóknak kellett kitalálniuk a könyv olvasásával és milyen az, ha valaki először szerelmes. Visszatekintve elmondható, hogy ez egy fárasztó hétvége volt a diákok számára, de hozzájárult a tudásuk elmélyítéséhez.

  A galéria 12 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, május 7 - 10:59

 • Az én jácintom lassan kész!

  Téltemető játszóház

  2013. február 22-én délután megrendeztük a hagyományos téltemető, tavaszváró játszóházunkat. A gyerekek több helyszínen tavaszi virágokat, pillangókat, madarakat készítettek. Nagyon jól érezték magukat. Kellemesen és gyorsan telt a délután.

  A galéria 8 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, március 14 - 09:13

 • 16.

  A 2013-as 8.évfolyamos csereútról…

  Februárban, amikor megkaptuk Kressbronnból a német cseregyerekek bemutatkozó levelét, mindenki nagyon izgatott lett, és megpróbáltuk úgy párosítani a gyerekeket, hogy mindenkihez passzoljanak. Szempont volt a hasonló érdeklődési kör, szimpatikus bemutatkozás. Szerencsénkre ezt a küldetést sikeresen teljesítettük, köszönet érte a segítő tanárnőknek, akik addig nem nyugodtak, amíg mindenki meg nem találta a hozzá leginkább illő cserepartnert. Az esetek nagy részében mindenki felvette rögtön a kapcsolatot a partnerével. Hamarosan elérkezett a nagy nap, amikor nem csak a virtuális világban tartottuk a kapcsolatot, hanem végre személyesen is találkozhattunk velük. Március 7-én elkezdődött életünk egyik legemlékezetesebb és várva várt hete. Este már boldogan üzentünk egymásnak, hogy ennél jobb partnert nem is kívánhattunk volna magunknak. Az első nap már kialakult egy nagyon jó és szoros közösség a magyar és német diákok között. Ez részben a nagyon jó ismerkedési feladatoknak is köszönhető. A projekthétnek az „Als Tourist in Ungarn” nevet adtuk, tehát az egész hét folyamán megpróbáltunk minden szép, érdekes látnivalót hazánkban megmutatni vendégeinknek: Parlament, Hősök tere, Budai vár, Váci utca, Bazilika és még sorolhatnám a szebbnél szebb látnivalókat, amikre mi magyar diákok is nagyon büszkék vagyunk. A kis kressbronni faluból érkező diákok teljesen más környezethez voltak szokva, így csodálattal figyelték városunkat, hol döbbenten, hol hitetlenkedve. Egy biztos! El voltak ragadtatva, és lelkesen, kíváncsian várták a következő látnivalót, programot. Természetesen az alap látnivalók mellett kerítettünk holmi szórakozásnak is sort! Cirkusz, Laser harc, bowling, vásárlás a Vörösmartyn, Budapest éjszaka, délutánonként közösség összekovácsoló programok, köszönet a bevállalós szülőknek is, akik sokszor biztosították a helyet egy kis házi bulinak. Persze csak mértékkel. A csereút folyamán rengeteget fejlődtünk, német szókincsünk is bővült, de ezen kívül rengeteg értékes barátot, tapasztalatot is szereztünk és még nagyon jól szórakoztunk is. A csereút nálunk, Pesten véget ért. De a Bodensee-nél Kressbronnban folytatás következik, amelyet izgatottan és készülve várunk, és természetesen partnereinket a nyáron sok szeretettel visszavárjuk! Galambos Málna, 8.b

  A galéria 16 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, április 23 - 10:15

 • 3.

  Diósjenő - Buchprojekt „ Oh, wie schön ist Panama „ 25.01.-27

  Nach dem ersten erfolgreichen Wochenendprojekt mit der Klasse 6a im November vergangenen Jahres, durften nun die Schüler der 6b unter Anleitung von Ildikó Kocsís und Christine Lück, erfahren, warum es so schön in Panama ist. In insgesamt 15 Unterrichtsstunden konnten die Schüler an den Erlebnissen der beiden Hauptfiguren während der Reise nach Panama teilhaben. Neben dem Lesevergnügen, das auch eine Bereicherung des Wortschatzes und der Grammatik mit sich brachte, gab es aber auch Gelegenheit seine schauspielerischen Talente unter Beweis zu stellen, wovon die Kinder auch begeistert Gebrauch machten. Für die Stärkung in den Pausen sorgten all die feinen Leckerbissen, die die Mamas eigens für diesen Anlass gebacken hatten. Vielen Dank ihnen an dieser Stelle. Am Sonntagnachmittag, nach unser Rückkehr nach Budapest,waren zwar alle ganz schön erschöpft, konnten aber auf ein erlebnis- und lehrreiches Wochenende zurückblicken. Interesse für ein weiteres Projekt dieser Art wurde von den Schülern und Eltern bereits bekundet.

  A galéria 3 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, február 11 - 07:20

 • A csapat

  dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia - országos döntő

  A 2012/2013. tanév országos dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián az iskolánkat képviselő csapata I. helyezést ért el. A csapat tagjai: Tremmel Laura, Budai Mátyás, Tremmel Barbara, Kecskés Csoma; felkészítő: Tóth Attila. Gratulálunk nekik!

  A galéria 2 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, március 4 - 11:19

 • 1

  Farsangi játszóház

  Az idén is nagy sikert aratottt a gyerekek körében a 2013. jan. 18-án megrendezett farsangi játszóház. A foglalkozásokon nagy létszámmal vettek részt a gyerekek, ahol maszkokat, boszorkánylépcsőt és lufi dekorációt készíthettek. A színes, vidám színek az iskola dekorálását is szolgálták. Gremspergerné Laskai Judit

  A galéria 11 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, február 1 - 08:24

 • 29.

  Jégfarsang

  Az idei iskolai farsangot, a tavalyihoz hasonlóan a Városligeti Műjégpályán tartottuk nagy sikerrel.

  A galéria 27 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, február 12 - 08:38

 • Büszke pillanat

  Mezei futóverseny

  2013. ápr. 10. Budapesti mezei futóverseny III. korcsoport leány egyéni 4. helyezés: Kovács Izabell 6. B. csapat 3. helyezés: Csolti Réka 5. A., Kovács Izabell 6. B., Szentpéteri Lili 6. B., Ulicsák Eszter 5. A., Ulicsák Zsófia 6. B.

  A galéria 2 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, április 16 - 10:25

 • A huncut mosoly

  Mikulás ünnepség

  A Mikulás 2012-ben is megajándékozta iskolánk gyerekeit. Délelőtt az osztályokat látta vendégül, délután az iskola dolgozóinak gyerekeit, unokáit.

  A galéria 13 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2012, december 11 - 10:04

 • 3.

  OLIMA – Theaterprojekt im Österreichischen Institut

  Am 30.Januar 2013 fand das alljährlich vom Österreichischen Institut durchgeführte Theaterprojekt „OLIMA” statt. Bei diesem Projekt werden von den Kindern Theaterstücke in deutscher Sprache eingeübt und zur Aufführung gebracht. Unter den zahlreichen Teilnehmern aus verschiedenen zweisprachigen Schulen wurde unsere Schule durch Schüler aus den Klassen 6a und 7b würdig vertreten. Die Klasse 6a studierte unter Anleitung von Ildikó Kocsics das Stück „ Die Kinder der verlorenen Stadt „ und die Klasse 7b das Stück „ Das Austauschkind „ unter Anleitung von Christine Lück ein. Alle Schüler waren von Anfang an mit Begeisterung bei der Sache und genossen es, einmal in eine andere Rolle zu schlüpfen. Im Ergebnis wurden zahlreiche Preise vergeben, davon auch an beide Stücke unserer Schüler, wie etwa einen Preis für die beste Darstellung der Figur des Jaspers an András Koleszár aus der 7b sowie für die beste Inszenierung für die 7b und die beste Darstellung der verschiedenen Charaktere für die 6a. Das sollte Ansporn sein, vielleicht auch im nächsten Jahr wieder dabei zu sein.

  A galéria 3 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, február 11 - 07:15

 • Gyülekező

  Országos általános iskolai német nyelvű verseny 2012. december 4

  A Kétnyelvű Iskoláért Egyesület általános iskolai szekciója és a Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nyolcadik alkalommal rendezte meg az országos német nyelvi vers- és prózamondó versenyt a két tanítási nyelvű és nemzetiségi általános iskolák 5 8. évfolyamos tanulói számára. A versenyen 30 iskolából 70 versenyző vett részt. Az elmúlt évekhez képest sok új iskola jelentkezett, így a résztvevő tanulók száma is megemelkedett, ezért négy vizsgabizottság értékelte az előadásokat. A megnyitón iskolánk 4. és 6. osztályos tanulói német nyelvű műsort adtak elő. A megjelenteket köszöntötte az iskola igazgatója, Hosszúné Bartha Etelka, valamint Kulcsár József, Zugló országgyűlési képviselője, aki különdíjakat is felajánlott (könyveket a különdíjasoknak, a nyerteseknek és felkészítő tanáraiknak ebédet a Parlament Vadásztermében). Ezt követően a Kétnyelvű Iskoláért Egyesület német szekciójának vezetője, Komlósy Tamásné köszöntötte a jelenlévőket. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével dr. Szatmári Edit, Zugló Humán Igazgatási Osztály Köznevelési Csoportjának a vezetője. A vendégek és a zsűri tagjai is nagy elismeréssel szóltak a verseny és a szervezés magas színvonaláról. Iskolánk győztesei: 5-6. osztály verse kategóriában: Gilly Zsófia III. hely 5-6. osztály próza kategóriában: Koleszár Mihály – különdíj 7-8. osztály próza kategóriában: Koleszár András – különdíj Gratulálunk a helyezetteknek és a felkészítő tanáraiknak!

  A galéria 24 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2012, december 10 - 14:39

 • A megnyitó: Hernádi Ildikó

  Kerületi stafétacsiverseny zajlott iskolánkban 2012. nov. 20.

  14 iskola 6- 6 tanulója versenyzett ezen a napon a játékos ügyességet, okosságot mérő versenyen.

  A galéria 6 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2012, november 28 - 10:43

 • Munkában a csapat

  Országos német nyelvi tanulmányi verseny Szegeden

  Ebben a tanévben az általános iskolák országos német nyelvi tanulmányi versenyére 2012. november 26-án került sor Szegeden. Tanulóink minden kategóriában képviselték iskolánkat és kiemelkedő eredményeket értek el: 5. évfolyam I. helyezett: Haffner Ádám ( II. helyezett: Sarkadi Nagy Lili III. helyezett: Kőrösi Gréta 6. évfolyam I. helyezett: Somogyi Eszter II. helyezett: Visy Blanka VI. helyezett: Kenéz Kende 7 évfolyam I. helyezett: Visy Tamás II. helyezett: Kis Zsófia IV. helyezett: Weinwurm Fanni 8. évfolyam I. helyezett: Koleszár Csaba II. helyezett: Kecskés Csoma VI. helyezett: Tremmel Barbara Iskolánk csapatát a 8. osztályosok alkották, akik szintén jeleskedtek: I. helyezést értek el. A csapat prezentációját Magyar Áron (8.a) készítette. A csapat tagjai: Galambos Málna (8.b), Tenke Martin (8.b), Zsembery Áron (8.b) Gratulálunk tanulóinknak és az őket tanító és felkészítő némettanároknak!

  A galéria 6 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2012, november 29 - 10:42

 • Lángoló elmék

  Tök-jó játszóház 2012.10.26

  A galéria 6 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2012, november 6 - 08:04

 • Akkor is lövök egy gólt!

  2. Hajós Kupa

  Magyar Olimpiai Akadémia labdarúgó tornája (Mucha Erika emléktorna) Október 1-én a Hajós csapat 1. helyezést ért el. Gratulálunk nekik! A csapat tagjai: Török Bence, Vas Márk, Balogh Norbert, Bencz Rolf, Sárkány Péter, Horváth Benedek, Magyar Áron, Zsembery Áron, Molnár Krisztián és Lőrincz Péter.

  A galéria 7 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2012, október 12 - 10:55

 • Kis csapat a mólón 1.

  Énekkari tábor a Balatonnál

  Az énekkar szeptember 14-16-ig Balatonföldváron táborozott, ahol a próbák mellett sétára, játékra és sportolásra is jutott idő. A gyerekek a táborban tanult dalokkal köszöntötték a Zene Világnapját.

  A galéria 8 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2012, október 2 - 07:48

 • Eine kleine Morgenmusik!

  A zene világnapja

  A galéria 7 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2012, október 1 - 19:57

 • IMG_3953

  A magyar népmese napja

  A programot 2012. szeptember 28-án, pénteken 15.00 órától 16.20-ig tartottuk az I. em. 24-es teremben (a könyvtári leltározás miatt). A felsős tanulók, konkrétan a 7.b-sek olvastak fel egy-egy magyar népmesét az alsósoknak, akik vagy csupán hallgatták, vagy rajzolgathattak is közben. Délelőtt kiragasztottuk, és a napközi elején kihirdettük a kínálatot, azaz, hogy kb. hány órától melyik művet élvezhetik. Így néhány kisdiák nem az esemény elejére érkezett, mert csupán egy adott alkotás címe keltette fel az érdeklődését, de aztán tovább maradtak mindnyájan, míg értük nem jöttek. Az alsósok a kétperces szünetekben, a taps alatt cserélődtek, 31-en végig velünk tartottak, de 44-en kukkantottak be valamelyik mű meghallgatására (tehát szinte mindenki, aki pénteken ilyen későn még az épületben van, és nincs különórája). Célunk nem csupán a magyar népmesék megismertetése és megszerettetése volt, hanem az alsósok és a felsősök közötti együttműködés motiválása is. Az előbbiek roppant hálásak voltak, egyikük, a 3.a-s Bárányos Petra le is rajzolta mindegyiküket. A 7.b-sek lelkesedése is egyre nőtt, így a meghirdetett alkotásokon kívül még néhányat felolvastak a gyerekeknek. Jövőre is ilyen formában kívánjuk megrendezni a programot.

  A galéria 27 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, január 24 - 09:45

 • Dekoráció

  Évnyitó

  A galéria 6 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2012, október 1 - 09:51

 • Bringamánia Városliget 11.

  Biciklis nap a Városligetben 2012.09.20.

  A Budapest – Európai Mobilitási Hét keretében, a Mozdulj! Napon megtartott kerékpáros közlekedésbiztonsági eseményen kisiskolások ismerkedhettek meg, a biztonságos kerekezés legfontosabb kérdéseivel, és mérhették össze tudásukat a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum előtti téren. Nagyon ügyesen szerepeltek gyermekeink. Kiemelkedően jól teljesített Varga Bence 4.a osztályos tanuló, aki szinte minden versenyszámban a maximum pontot teljesítette.

  A galéria 11 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2012, október 2 - 07:16