Zuglói Hajós Alfréd Általános Iskola
Magyar
Magyar
Német
Német
Diákhonlap
Videók
 

2013/2014-es tanév

 • 01

  Hajós nap 2014

  Micsoda buli……!!!!!!!!!! A tanév utolsó napján Hajós napi kavalkád volt. Az iskola apraja-nagyja fergetegesen érezte magát. Szülők, nagyszülők, testvérkék , volt diákok és kollégák is meglátogatták a rendezvényt. Jövőre veletek ugyanitt!!! :)

  A galéria 25 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, június 16 - 09:17

 • 01

  Erdei Iskola 3.b Balatonszemes

  2014 június 2-5-ig a 3.b tanulói erdei iskolában voltak Balatonszemesen.

  A galéria 18 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, június 24 - 11:18

 • A prágai metróhálózat nem túl bonyolult

  Prágai kirándulás (8.a osztály)

  Az utolsó felfedező kirándulásunknak célja Prága, a Csehország fővárosa volt. Ugyanúgy, mint a pozsonyi útnál, vállalkozó kedvű szülőkkel bővült a csapatunk. Jól éreztünk magunkat, sokat nevetünk, sokat láttunk és szorgalmasan ismerkedtünk a cseh konyha remekeivel.

  A galéria 9 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, június 24 - 12:36

 • Bregenzi Ünnepi Játékok

  Diákcsere Kressbronn 2014 (8.a és 8.b osztály)

  Április elején egy felejthetetlen hetet töltöttünk Kressbronnban, a Boden-tó partján. Cserepartnereink gazdag programmal készültek, megismerkedhetünk nem csak a jól felszerelt iskolájukkal, hanem a gyönyörű környékkel is.

  A galéria 12 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, június 24 - 12:13

 • 04

  Németh László-díj

  Iskolánk igazgatónője, Hosszúné Bartha Etelka 2014. május 30-án miniszteri elismerést, Németh László-díjat vett át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől. Az ünnepélyes átadásra az ELTE Pázmány Péter sétányon található Gömb aulájában került sor. Németh László-díjat azok az általános iskolai, szakiskolai és középiskolai oktató-nevelő munkát végző tanárok kapnak, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamos ideig kiemelkedő munkát végeznek. Az elismerésben évente legfeljebb hetven személy részesülhet a pedagógusnapon. Hosszúné Bartha Etelka igazgatónő a pályáját 1979-ben kezdte, 35 éves pályafutásából 28. évét tölti a Zuglói Hajós Alfréd Általános Iskolában. Az igazgató asszony eddigi pályafutása, kimagasló pedagógiai munkája és vezetői tevékenysége elismeréseként vehette át a díjat. Szeretettel gratulálunk!

  A galéria 4 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, június 11 - 12:29

 • A Csanádi-kupa leány kézilabda csapata

  Csanádi Kupa

  A galéria 2 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, május 28 - 09:52

 • 01

  Ki mit tud? 2014

  Április 11-én délután a tornateremben zajlott a hagyományos napközis Ki mit tud?. Közel 100 résztvevő 40 műsorszámban mutatta megtudását. Versmondástól a táncig, zenéléstől a bűvészkedésig sok érdekes produkciót láthatott a nagyszámú közönség.

  A galéria 40 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, május 6 - 07:05

 • 01

  Dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia

  Iskolánk a Dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia III-IV.korcsoport Országos Döntőjén első helyezést ért el! Csapatunk tagjai: Fischer Panna, Tremmel Barbara, Budai Mátyás, Kunszt Benedek. Felkészítő tanár: Tóth Attila. Köszönjük a szülők türelmét, és gratulálunk a győzteseknek!

  A galéria 1 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, március 24 - 13:19

 • 01

  Március 15-i megemlékezés

  Az alsó tagozat a megemlékezését március 14-én délelőtt tartotta az iskola tornatermében. Mi történt 1848. március 15-én? A 4. osztályosok röviden felelevenítették az aznapi eseményeket. Ezután minden osztály képviselője egy-egy szál tulipánt helyezett el tisztelete jeléül. Minden évfolyam készült egy-egy huszár nótával, amit lelkesen adtak elő a többi osztály tanulóinak. A dekorációt az 1. a, 1. b, 2. a, és 4. b osztályos tanulók készítették a tanító nénik segítségével.

  A galéria 12 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, március 17 - 09:05

 • A tehetségről egy dia

  Sikerkódolás a Z generáció tehetséggondozásában

  November 5-én délután iskolánkban szülőknek és pedagógusoknak előadást tartott Dr. Pais Ella Regina pszichológus, a Pécsi Tudományegyetem főiskolai tanára, a Tehetségtanács Országos Kollégiumának elnöke Sikerkódolás a Z generáció tehetséggondozásában címmel.

  A galéria 9 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, január 10 - 12:07

 • 1

  Luca-nap

  Luca-napi vásár az iskolában.

  A galéria 10 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, január 6 - 19:49

 • 1

  Karácsonyi hangverseny 2013

  A galéria 5 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, január 7 - 09:57

 • 1 verseny előtti készülődés

  Országos általános iskolai német nyelvű verseny

  A Kétnyelvű Iskoláért Egyesület általános iskolai szekciója és a Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola kilencedik alkalommal rendezte meg az országos német nyelvi vers- és prózamondó versenyt a két tanítási nyelvű és nemzetiségi általános iskolák 5 8. évfolyamos tanulói számára. A versenyen 20 iskolából 61 versenyző vett részt. Sajnálatos módon ebben az évben a vidéki iskolák az eddigi évekhez képest kisebb létszámmal jelentek meg. 2013. december 6. Országos általános iskolai német nyelvű verseny A megnyitó műsorát Varga Zita 3.b osztályos tanuló (furulya) és az 1.b osztályosok adták (Der tanzende Schneemann, In der Weihnachtsbäckerei). Iskolánk igazgatója, Hosszúné Bartha Etelka és a Kétnyelvű Iskoláért Egyesület német szekciójának vezetője, Komlósy Tamásné köszöntötte a jelenlévőket. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével dr. Szatmári Edit, a KLIK XIV. Tankerületének igazgató asszonya és Éder Csaba, a Zuglói Német Önkormányzat képviselője is. Az 5-6. és a 7-8. osztályosok külön versenyeztek két kategóriában: versben és prózában. Köszönjük a felkészítő tanárok, szülők munkáját és gratulálunk iskolánk helyezettjeinek. Helyezések: 5-6. évfolyam, vers: Alexa Panni 3. Felkészítő tanára: Kocsisné Szabó Ildikó 5-6. évfolyam, próza Koleszár Mihály 3. Felkészítő tanára:Kocsisné Szabó Ildikó 7-8. évfolyam, vers Spéder Júlia 1. Felkészítő tanára: Silvia Mottl-Pesthy 7-8. évfolyam, próza Koleszár András, Különdíj Felkészítő tanára:Christine Lück Támogatóink voltak: Kétnyelvű Iskoláért Egyesület Goethe-Intézet, Budapest Hajós Alfréd Alapítvány (a Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola alapítványa) Köszönjük! Molnár Márta, igazgatóhelyettes Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 1141 Budapest, Ungvár u. 36.

  A galéria 22 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, december 12 - 23:01

 • 1

  Zene világnapja 2013.10.01

  A galéria 12 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, december 12 - 22:40

 • 89

  Síelés Petzenben

  A galéria 6 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, november 22 - 07:53

 • 1

  Berlin

  Berlin 2013 Iskolánk 7.a osztályos tanulói, néhány 8. osztályos diákkal kiegészülve berlini tanulmányi úton vehetett részt, melyet Kaposvári Zdenka tanárnő szervezett. Németország fővárosa rendkívül sokszínű, az ide látogatók rengeteg élménnyel gazdagodhatnak. Az ország ismeret órákon elsajátított ismereteket az élmények mélyítették el. A Spree folyón tett utunk sétahajóval általános képet adott a fővárosról már az első napon. Rövid sétát tettünk ezután a Brandenburgi kapuhoz, amely nemcsak gyönyörű, hanem Németország újraegyesítésének szimbóluma is. Ez a kapu jelképezte a határt a keleti és a nyugati városrész között. A város többi ismertebb látványossága következett ezután. A leggyorsabb közlekedési módszer a metró és a gyorsvasút, melyek segítségével könnyen végiglátogathattuk ezeket. Az NDK egyik leghíresebb tere, az Alexanderplatz. Itt található a híres tévétorony is. Ez az építmény Európa egyik legmagasabb épülete, 368 méter magas, innen páratlan kilátás nyílik Berlinre. Felkerestük a Chekpoint Charlie csomópontot is, ez volt az egykori vasfüggöny leghíresebb ellenőrzőpontja. Itt egy múzeumot is létrehoztak azoknak, akik kíváncsiak a hely történetére. A vízre épült Múzeum-szigeteten is jártunk. Egy idegenvezető segítségével kerékpárral az egykori fal mentén is „kerekeztünk” , ahol rengeteg információ birtokába jutottuk. A megmaradt fal egyik leghíresebb része az úgynevezett East Side Galery. A másfél kilométeres szakaszt graffitik díszítik, amelyek műalkotásnak tekinthetők, olyan érzése van annak, aki ott sétál, mintha múzeumban járna. A NDK Múzeum is kihagyhatatlan látnivaló volt, amely az NDK mindennapjait mutatja be, mint például: közlekedés, bevásárlás, NDK termékek, kultúra, munka, gazdaság, szabadidő stb.. A Reichstag kupola a turisták által látogatható, a mi csoportunk is, előzetes bejelentkezés alapján, szigorú ellenőrzés után bejutott ide. A Reichstag mind a Német-római Birodalom, mind Németország törvényhozó szerve és épülete volt. A mai "Reichstag" jelenti magát az épületet, a "Bundestag" pedig Németország törvényhozó testületét. Németország legrégibb és a világ egyik legnagyobb állatkertjében, a Berlini Állatkertben tett sétánk során, lenyűgöztek minket a gyönyörűen parkosított, óriási területen bemutatott állatok sokasága. A futurisztikus Sony Center látvány lenyűgözött mindannyiunkat. Jártunk a Kurfürstendammon is, amely olyan híres bevásárló utca, mint nálunk a Váci utca. Természetesen a kihagyhatatlan finomságot a híres berlini fast foodot a currywurstot is megkóstoltuk. Egy napot Potsdammban a Babelsbergi Filmparkban is eltöltöttünk, ahol minden a mozi és a film körül forog. Egy hét után alig tudtunk elszakadni, attól a sajátságos hangulattól, ami ott jártunkkor minket is megérintett.

  A galéria 24 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, november 21 - 12:13

 • Korda - filmpark külső díszletek

  Osztálykirándulás 6.B osztály

  A galéria 18 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, november 16 - 16:34

 • Kezdődik a játszóház

  Játszóház

  A galéria 7 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, október 17 - 11:44

 • Nyitó szó

  Évnyitó

  A galéria 7 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2013, október 2 - 10:52