Zuglói Hajós Alfréd Általános Iskola
Magyar
Magyar
Német
Német
Diákhonlap
Videók
 

2014/2015-ös tanév

 • 11

  Iskolánk 50 éves

  Iskolánk 50 éves Iskolánk november 28-án egész napos rendezvénnyel ünnepelte 50. születésnapját. A gyerekek délelőtt változatos programokon vehettek részt: beszélgetésen volt hajósos diákokkal, sportolókkal, régi mesefilm vetítésen, retro diszkón, játszóházban, kézműves foglalkozáson. Délután került sor a hagyományos tanár-diák találkozóra.

  A galéria 48 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, július 1 - 10:33

 • 01

  Diákcsere 2015

  A 6. b osztályos tanulók diákcsere programon vettek részt a 2014-15. tanév tavaszán. Vimláti Nóra, 6.b osztályos tanuló így írt erről a két hétről:

  Schüleraustausch

  Als die deutschen Schüler hier waren, waren die Programme gut und interessant, und das Wetter war schön. Meine Austauschschülerin war sehr nett und freundlich und sie hat sich schnell mit mir und mit meiner Familie befreundet. Unsere Projektarbeit wurde auch gut, weil wir sie zusammen gemacht haben.
  Als wir nach Deutschland gefahren sind, war die Familie von meiner Austauschschülerin sehr nett und freundlich, wir haben uns im Allgemeinen gut verstanden. Ich glaube, dass die Programme in Miesbach ein bisschen langweiliger als hier waren, aber sie waren auch gut. Und die Fahrten, was wir mit der Austauschfamilie gemacht haben (z.B. Sommerrodelbahn fahren, Tischtennis spielen, die Kühe melken, Filme anschauen, ein Schloss sehen, und noch ein paar Programme), waren sehr- sehr gut, und interessant. Am Ende, bei der Projektarbeit war ein bisschen Chaos, und das Wetter war auch nicht immer gut, aber ich habe mich sehr wohl und gut gefühlt und ich möchte in zwei Jahren auch an dem Schüleraustausch teilnehmen!

  A galéria 13 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, július 1 - 10:38

 • 01

  Salzburgban voltunk

  Projektnap alkalmából május végén tanulmányi kiránduláson vettünk részt Salzburgban. Nagyon sok nevezetességet látogattunk meg: a salzburgi erődöt, Mozart szülőházát, a Természet házát, hellbrunni vízi játékokat és az állatkertet. Az eredeti Mozart-golyót is megkóstoltuk. Nagyon jól éreztünk magunkat. Köszönjük szépen tanárainknak és az iskola vezetőségnek a lehetőséget.

  Bányász Emma és Kerekes Kinga, 5.a osztály

  A kirándulásról készült videó itt tekinthető meg

  A galéria 5 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, június 24 - 07:11

 • Indulhatunk

  Hajós Nap 2015

  A galéria 26 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, június 17 - 14:05

 • 4.a 1

  Erdei Iskola 2015

  Erdei iskola A 4.a osztály 2015 máj.26-ától 29-éig Szilvásváradon vett részt erdei iskolában. A nem túl kedvező időjárás ellenére nagyon jól éreztük magunkat, rengeteget játszottunk, és nagyon sok ismerettel gyarapodtunk a négy nap alatt. Jártunk az Erdészeti Múzeumban, megtekintettük a lipicai ménes újszülött kiscsikóit, és még egy ló patkolást is láttunk. Részt vettünk egy erdei iskola programon, ahol Gergő bácsi vezetésével bejártuk az egész Szalajka völgyet. Voltunk az ősember barlangnál a Bükk legmagasabb pontján, a pisztrángos pataknál,a Fátyol vízesésnél, a szabadtéri Erdei Múzeumban, és még sok szép helyen. Minden állomáson Gergő bácsi elmondta a fontos tudnivalókat, érdekességeket. A túra végén teszt formájában számot adtunk tudásunkról. Ez alatt a négy nap alatt még jobban összekovácsolódott az osztály. Szívesen maradtunk volna mindannyian néhány napot ezen a csodás helyen.

  A galéria 14 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, június 18 - 09:25

 • 01

  Madarak és fák napja 2015.

  Május 8-án az alsó tagozatosok az állatkertben jártak a Madarak és fák napja alkalmából. Szép időben, jó hangulatban telt a délelőtt.

  A galéria 7 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, május 18 - 11:15

 • tornaterem 2

  Felújított tornaterem

  A tornaterem felújítása április 17-én befejeződött.

  A galéria 2 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, április 20 - 06:03

 • Heti Válasz

  Látogatás a Heti Válasznál

  Az iskolai újságíró szakkör Heti Válasznál történt látogatásáról szóló cikk itt érhető el.

  A galéria 1 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, március 30 - 09:51

 • sd01

  Jeges Farsang

  Február 6-án ismét miénk volt a jég. Ötletesnél ötletesebb jelmezekbe bújtunk, szüleink is jó érezték magukat. Sok meleg tea és sütemény fogyott.

  A galéria 22 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, február 11 - 11:01

 • 01

  Jó sportoló - jó tanuló

  Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata által kiírt „Jó sportoló - jó tanuló” pályázaton Szőke Lili (4.b) és Peresztegi Nóra (2.b) pályázata pozitív elbírálásban részesült, melyhez ezúton is gratulálunk.
  A díjkiosztására 2014. december 15-én a Sportolók karácsonya ünnepségen került sor.

  A galéria 6 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, január 23 - 11:19

 • 05

  Országos Német Vers- és Prózamondó verseny

  A Kétnyelvű Iskoláért Egyesület általános iskolai szekciója és a Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tizedik alkalommal rendezte meg az országos német nyelvi vers- és prózamondó versenyt a két tanítási nyelvű és nemzetiségi általános iskolák 5 8. évfolyamos tanulói számára.
  A versenyen 22 iskolából (11 budapesti és 11 vidéki) 58 versenyző vett részt. Örömmel konstatáltuk, hogy ebben az évben a vidéki iskolák a tavalyi évhez képest nagyobb létszámmal jelentek meg.

  A megnyitó műsorát Hornyák Borbála 5.b osztályos tanuló (Der erste Stern c. vers), Varga Zita 4. b osztályos tanuló (furulya: Winter- und Weihnachtslieder) és a 2.b osztályosok adták (Hasen c. tánc).
  Iskolánk igazgatója, Molnár Márta és a Kétnyelvű Iskoláért Egyesület német szekciójának vezetője, Komlósy Tamásné köszöntötte a jelenlévőket. Az 5-6. és a 7-8. osztályosok külön versenyeztek két-két kategóriában: versben és prózában.

  Köszönjük a felkészítő tanárok, szülők munkáját és gratulálunk iskolánk helyezettjeinek:

  5-6. évfolyam, vers
  5. helyezett: Alexa Panni (6.a); Felkészítő tanára: Kocsisné Szabó Ildikó

  5-6. évfolyam, próza
  1. helyezett: Szabó Blanka (5.b); Felkészítő tanára: Juhászné Bóka Szilva

  7-8. évfolyam, vers
  1. helyezett: Visy Blanka (8.b); Felkészítő tanára: Christine Lück

  7-8. évfolyam, próza
  6. helyezett: Haffner Ádám (7.a); Felkészítő tanára: Christine Lück


  Támogatóink voltak:

  Kétnyelvű Iskoláért Egyesület
  Goethe-Intézet, Budapest
  Hajós Alfréd Alapítvány (a Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola alapítványa)
  Hornyákné Frikk Anita

  Köszönjük!

  Kakukné dr. Partics Krisztina
  igazgatóhelyettes
  Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
  1141 Budapest, Ungvár u. 36.

  A galéria 21 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, december 18 - 12:55

 • Varga Bálint

  A Zene világnapja 2014

  Iskolánk idén is megünnepelte a Zene Világnapját, október 1-jét. Néhány hangszeren tanuló lelkes diák és az iskolai énekkara is műsorral készült e jeles napra, sőt közös éneklésünkbe mindenki bekapcsolódott!

  A galéria 9 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, november 12 - 12:48

 • 01

  Őszi játszóház

  2014. október 17-én délután megrendeztük a tanév első napközis programját, az őszi játszóházat. Több helyszínen süniket, tököket, libákat, baglyokat, katicákat lehetett készíteni, és még táncház is volt. Ezen a borús, esős délutánon nagyon jól érezték magukat a gyerekek, vidám hangulat volt az iskolában.

  A galéria 9 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, október 22 - 12:31

 • 01

  Diákolimpia

  A Budapesti Diáksport Szövetség a 2013/14. tanévi diákolimpiai versenysorozatában eredményesen szereplő általános és középiskolákat tanévzáró ünnepség keretén belül értékelte. A budapesti diákolimpiai versenyeken való részvételért iskolánk 500.000 forint értékű sportszervásárlási utalványban részesült.

  Gratulálunk a versenyben résztvevő diákoknak és az őket felkészítő testnevelő tanároknak.

  Iskolavezetés

  A galéria 1 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, október 13 - 13:43

 • 05

  Élen a tanulásban, élen a sportban

  "Élen a tanulásban, élen a sportban" fővárosi kitüntető címet kapott 2014. október 2-án a Főpolgármesteri Hivatal Dísztermében a 2013/14-es tanévben nyújtott eredményes sporttevékenységéért és tanulmányi munkájáért két tanítványunk,Tremmel Flóra,8.b és Koleszár Mihály,7.a osztályos tanulók.

  Gratulálunk a kitüntető címhez és további sikereket kívánunk.

  A galéria 5 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, október 13 - 12:33

 • serleg

  Zugló sportjáért emlékserleg - Zuglóért emlékérem

  Tisztelt Szülők!
  Kedves Tanulók!

  A szeptember 19-én, Zugló születésnapjára megrendezett ünnepségen Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata iskolánknak ZUGLÓ SPORTJÁÉRT EMLÉKSERLEGET adományozott.
  Gratulálunk a nevelőtestületnek és a diákoknak a díjhoz.

  Ugyanezen alkalomból iskolánk korábbi igazgatója, Hosszúné Bartha Etelka Zugló és iskolánk oktatásáért és sportjáért végzett áldozatos munkájáért ZUGLÓÉRT EMLÉKÉRMET vehetett át.
  Szívből gratulálunk a kitüntetéshez.

  Budapest, 2014. szeptember 23.
  Molnár Márta
  intézményvezető

  A galéria 3 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, szeptember 30 - 09:33

 • Az év diákja

  "Év Diákja" kitüntetés

  2014. augusztus 29-én a kerületi tanévnyitó ünnepségen az "Év Diákja" kitüntetést iskolánkból Budai Mátyás, 8.b osztályos tanuló vehette át.
  Mátyás számos kerületi első helyezése mellett fővárosi V., területi II. és országos I. helyezéssel is büszkélkedhetett a múlt tanév tanulmányi versenyein.
  Az elmúlt két évben tagja volt a dr Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián résztvevő csapatnak, ahol I. helyezést értek el.

  Gratulálunk az elnyert díjhoz!

  A galéria 1 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, szeptember 5 - 12:28

 • 02

  Tanévnyitó 2014/2015

  Ünnepélyes tanévnyitónkat 2014. szeptember 1-jén 8 órakor tartottuk. Az ünnepséget a 2.b osztályos tanulók vidám műsora nyitotta. Molnár Márta igazgató asszony nagy örömmel és sok szeretettel köszöntötte a gyerekeket és a megjelent szülőket. Külön üdvözölte az első és nyolcadik osztályos tanulókat. Megnyitó beszédében elmondta, hogy a tanulókra a tanítási órákon kívül ebben a tanévben is nagyon sok érdekes program és színes foglalkozások tárháza vár. Ismertette a nyáron történt karbantartási munkák eredményét. Bemutatta az újonnan érkezett tanárokat. Elmondta, hogy az idén az egyik kiemelt rendezvény az iskola fennállásának 50 éves évfordulója lesz. A szülők és a tanulók nagy örömmel fogadták a 2014/2015-ös tanév megnyitását.

  A galéria 2 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2014, szeptember 17 - 10:32