Zuglói Hajós Alfréd Általános Iskola
Magyar
Magyar
Német
Német
Diákhonlap
Videók
 

2015/2016-os tanév

 • 01

  Ballagás 2016

  A június 23-ai ballagás során készült képek.

  A galéria 13 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2016, június 28 - 11:46

 • 01

  Hajós-nap, 2016. június 15.

  Néhány pillanatkép az idei Hajós-napról. Nagyon sokan voltunk, szép dolgok készültek a kézműves foglalkozásokon, mikor bekergetett bennünket az eső. Éhen sem maradt senki, remekül szórakoztunk. És a végén együtt kiálthattuk: V A K Á C I Ó !!!!!

  A galéria 9 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2016, június 17 - 12:17

 • 01

  Schüleraustausch Miesbach 6. a

  Boldogan utaztunk 16 tanuló és 2 tanár a bajor partnereinkhez. Náluk sem unatkoztunk, továbbra is gyakoroltuk a német nyelvet, és új szokásokat ismerhettünk meg.
  Ellátogattunk Miesbach környéki tavakhoz, Münchenbe és a Blomberg-i kalandparkba is. Ez a 2 hét élmény dús és hasznos volt számunkra.

  Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget és a szervezést!

  6. a osztály cserében résztvevő tanulói

  A galéria 7 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2016, június 20 - 13:50

 • 01

  Diákcsere Budapest 6. a

  A Miesbach-i Mittel Schule 12 diákját és két pedagógusát fogadtuk iskolánkban. A nálunk eltöltött egy hét alatt összeismerkedtünk, gyakoroltuk a német nyelvet, kirándulásokon vettünk részt. A német gyerekeknek nagyon tetszett Budapest, nehéz volt az elválás, de tudtuk, hogy pár hét múlva újra találkozhatunk velük.

  A galéria 4 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2016, június 20 - 13:42

 • 01

  Új Csodák Palotájában

  2016. június 14-én mi a 6. a osztály tanulói az Új Csodák Palotájába látogattunk el, ahol 3 féle interaktív foglalkozáson vettünk részt:
  1. foglalkozás helyszíne az előadó terem volt, ahol érdekes információkat tudtunk meg a különböző optikai csalódásokról.
  2. foglalkozás helyszínén a Richter Gedeon laborban a mesterséges és természetes színezékekről tanultunk és egyszerű kísérleteket végeztünk el.
  3. helyszín a Newton életét és munkásságát bemutató kiállítás volt.
  A foglalkozások közötti szünetekben játszottunk az interaktív játékasztaloknál. Ezt az élményt a papírgyűjtésen elért 1. helyezésünkért kapott jutalomnak köszönhettük.

  A galéria 3 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2016, június 20 - 13:33

 • 01

  Kirándulás Poroszlón

  A 3.b poroszlói kirándulásáról készült képek.

  A galéria 10 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2016, június 22 - 13:23

 • 1.a

  Madarak és fák napja 2016

  Az alsós osztályok a madarak és fák napján történt állatkerti látogatásukról plakátokon emlékeztek meg.

  A galéria 8 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2016, május 20 - 08:17

 • 01

  Tavaszi játszóház a napköziben 2016. március 29.

  A gyerekek könyvjelző készítéssel, gyöngyfűzéssel, tánctanulással töltötték az időt.

  A galéria 7 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2016, május 12 - 13:34

 • 18

  Egészséges életmód témanap

  2016. március 5-én témanapot tartottunk, melynek programjait az egészség, az egészséges élemód témához kínáltuk.

  A galéria 47 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2016, március 16 - 10:58

 • 01

  KIE szakmai nap 2016

  A Kétnyelvű Iskoláért Egyesület iskolánkban tartotta meg ez évi német szakmai napját, melyen 10 német két tanítási nyelvű általános iskolából 45 fő vett részt.

  A szakmai nap célja: módszertani ismeretek bővítése a németül tanított tantárgyak oktatá¬sá-ban, jó gyakorlatok bemutatása.
  A résztvevők meghallgattak két előadást a német nyelven tanított tantárgyak tanításának módszereiről. Előadóink a Koch Valéria Iskolaközpont (Pécs) tanárai voltak: Amreinné Pesti Ágnes, német-történelem szakos tanár és Baumgartnerné Wigand Katalin, német-földrajz szakos tanár. Ezt három bemutatóóra követte, melyet iskolánk pedagógusai tartottak.

  Történelem, 5.a (tanított:Hegyeshalmi Henriett)
  Témakör: Görögország
  Célnyelvi civilizáció, 6.a (tanított: Kaposvári Zdenka)
  Témakör: Ungarn
  Célnyelvi civilizáció, 7.b (tanított: Christine Lück)
  Témakör: Goethe

  A délutáni program a „Jó gyakorlatok átadása a német nyelven tanított tantárgyak oktatásából volt.” Ezzel szerettük volna egymást segíteni a mindennapi munkában.

  Támogatóink voltak:

  Kétnyelvű Iskoláért Egyesület
  HUNGAST Kft.
  Hajós Alfréd Alapítvány


  Köszönjük!
  Budapest, 2016. február 24.
  Molnár Márta
  intézményvezető
  a KIE német tannyelvű általános iskolák szekciójának vezetője

  A galéria 20 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2016, március 11 - 08:19

 • 01

  Zuglói “Jó sportoló, jó tanuló” pályázat - díjátadás

  A Zuglói Civil Házban 2015. december 18-án köszöntötték a kerület fiatal sportolóit. Iskolák 6.a osztályos tanulója, Kozsán Balázs karate sportágban ekkor vehette át a kerület által adományozott “Jó sportoló, jó tanuló” díjat.
  Gratulálunk a díjhoz.

  A galéria 2 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2016, február 19 - 07:45

 • 01

  Alapítványi bál 2016

  Így mulattunk az alapítványi bálon!

  Az eseményről készült videó ide kattintva elérhető

  A galéria 24 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2016, február 9 - 14:50

 • 01

  Hajós Alfrédra emlékeztek a Gödöllői Hajós Alfréd iskolában

  Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola a névadója előtt tisztelgett az újkori játékok első magyar győztese születésének 138. évfordulóján. Február elsején ünnepi műsorral, koszorúzással, sportversenyekkel és Hajós-napi szellemi vetélkedővel tisztelegtek az úszó Hajós Alfréd előtt.
  A vetélkedőn iskolánk tanulói első helyezést értek el.

  Csapattagok: Kocsis Emma 6.b
  Kerekes Kinga 6.a
  Varga Zita 5.b
  Kovács Tamás 6.b

  Felkészítő tanár: Eperjessy Rita

  Gratulálunk az eredményhez!

  A galéria 3 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2016, február 5 - 13:02

 • 01

  Jeges farsang 2016!

  Idén is farsangoltunk a jégen. Köszönjük Hegyeshalmi Henriett tanárnőnek és Richard Guth tanár úrnak a képeket.

  A galéria 16 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2016, február 2 - 13:55

 • 01

  Látogatás az MTVA-nál

  2015. december 10-én elmentünk az MTVA Látogatóközpontjába, ahol egy érdekes két órás programon vettünk részt. Itt megismerkedtünk a rádiózás és televíziózás történetével. Benn lehettünk a legnagyobb stúdióban, ahol épp a gyermekek énekeltek, és mutatták be tehetségüket a Felszállott a páva műsor keretében. A kelléktárban megnéztük a magyar gyermekfilmek eredeti bábjait, és ruháit. A sport csatorna stúdiója is érdekes látvány volt. A legjobban viszont talán azt élveztük, amikor mi magunk készítettünk hírműsort és időjárás jelentést.

  A galéria 5 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2016, január 5 - 14:08

 • Hundertwasser1

  Schüler aus den Klassen 8a und 8b waren in Wien

  Ende November waren wir zwei Tage lang in Wien unterwegs und wollten möglichst viel von dieser schönen Stadt sehen. Es war sicher anstrengend, aber es hat sich gelohnt, denn die österreichische Hauptstadt hat viel zu bieten. Natürlich konnten wir nicht alle touristischen Attraktionen besichtigen, dennoch haben wir einen persönlichen Eindruck von der Stadt bekommen und alle gemeinsam viel Spaβ bei unseren landeskundlichen Erkundungen durch Wien gehabt. Nun wissen wir, wie der Kaiser seine Gäste empfangen hat, wie viele Kerzen das kaiserliche Schloss Schönbrunn beleuchtet haben, wie toll die Stadt aus der Vogelperspektive aussieht, wie schwer die Pummerin ist, wie kreativ Hundertwasser seine Bauwerke gestaltet hat, was man alles im Prater erleben und welche tollen Naturschätze man in dem Naturhistorischen Museum entdecken kann… Sehr beeindruckend war der Freitagabend in der Donau-City, das absolute Highlight dann der Donauturm mit der traumhaften Aussicht über die Stadt von 150 Metern Höhe!

  Kaposvári Zdenka –szervező tanár

  Kísérő tanárok: Köviné Nagy Ildikó, Vargyas Judit, Juhászné Bóka Szilvia

  Mohácsi Marcell, 8.a osztályos tanuló kisfilmje a bécsi kirándulásról ide kattintva tekinthető meg.

  Fehér Angéla, 8. a osztályos tanuló beszámolója:

  2015. november 27-28-án iskolánk egy bécsi tanulmányi kirándulásra vitte a 8. évfolyamos diákokat. Péntek reggel vonattal utaztunk Ausztria fővárosába, majd a tartalmas programok kezdetüket vették. A legtöbb bécsi látványosságot megtekintettük. A városon belül metrók és buszok segítségével közlekedtünk. Láttuk Friedensreich Hundertwassertől a szemétégetőt és az általa tervezett lakóházat, jártunk Schönbrunnban és részt vettünk egy izgalmas - természetesen német nyelven történő- vezetésen, felmentünk a Donauturm tetejére, és megcsodáltuk az éjszakai fények játékát, majd a Stephansdom északi tornyának a tetejére is feljutottunk, és felültünk a híres Práter vidámparkban lévő óriáskerékre is. Emellett az egyes főtereken rendezett kisebb karácsonyi vásárokon is kaptunk időt szétnézni, ajándékot, egy kis édességet venni. Összességében, tartalmas, tanulságos, jó hangulatú tanulmányi kirándulás volt! :)

  A galéria 10 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, december 15 - 10:21

 • Bajnokok között

  30 éves a Magyar Olimpiai Akadémia

  A Magyar Olimpiai Akadémia 30 éves jubileumához kapcsolódva a Zug¬lói Hajós 1965-2015 SPORT című könyv kiadásával megemlékeztünk azokról a kiváló sportolókról, akik iskolánkban tanultak az elmúlt 50 évben.

  A vendégeket Molnár Márta intézményvezető mellett dr. Jakabházyné Me¬ző Mária, a MOA főtitkára is köszöntötte. Ezt követően dr. Hen¬csei Pál, sporttörténészt ISOH tagja, a Csanádi Árpád kör elnöke ün¬ne-pélyes könyvbemutatója következett, majd a MOA főtitkára és az igaz-gatónő a 2015. év Magyarország jó tanulója – jó sportolója (Ko¬leszár Mihály) és a 2015. év kerületi Év Diákja (Haffner Ádám) kísé¬re¬tében a Hajós Alfréd domborműve előtt elhelyezték az emlékezés ko¬szorúját. Közben a vendégek iskolánk sportéletéről prezentációt te¬kin¬thettek meg. Az ünnepséget a tanulók műsora zárta. Örömünkre sok kiváló sportoló elfogadta meghívásunkat. Velünk ünnepelt, majd a tanulókkal beszélgetett:

  • dr. Ambrus Miklós, vízilabdázó, olimpia, Európa-bajnok
  • Bedák Zsolt, ökölvívó, bronzérmes Európa-bajnok, magyar bajnok
  • Bernek Péter, úszó, rövid pályás világbajnok, ifjúsági olimpiai aranyérmes,
  • Gedó György ökölvívó, olimpiai aranyérmes
  • Gergely Gábor, asztaliteniszező, többszörös világ és Európa-bajnok
  • Kapás Boglárka, úszó, világbajnok bronzérmes, Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai aranyérmes,
  • dr. Kárpáti György, vízilabdázó, többszörös olimpiai aranyérmes
  • Kasza Róbert, öttusázó, többszörös világ- és Európa-bajnok,
  • Lőwy Dóra, kézilabdázó, olimpiai ezüstérmes
  • Nagy Tímea, párbajtőröző, többszörös olimpiai aranyérmes és világbajnok
  • Sugár Tímea, kézilabdázó, Európa-bajnok, világbajnoki ezüst és bronzérmes,
  • Varga Károly, sportlövő, olimpiai aranyérmes

  Az elmúlt 50 évben sok olyan tanuló végzett iskolánkban, akik nem-csak jó tanulók, de jó sportolók is voltak. Sokan itt voltak közülük:

  • Bundzsák Gabriella, válogatott tornász
  • Cserba Brigitta, műugró, Európa-bajnokság 4. hely többszörös magyar bajnok,
  • Földházi Anita, öttusázó, ifjúsági világbajnoki ezüstérmes, ifjúsági Európa-bajnok,
  • Földházi Zsófia, öttusázó, ifjúsági olimpiai ezüstérmes, Világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok,
  • Haász Katalin, műugró, többszörös magyar bajnok,
  • Nattán Sarolta, tőrvívó, kadet Európa-bajnok bronzérmes
  • Petlyánszki Péter, válogatott vízilabdázó
  • Székffy Nóra, műugró, ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes
  • Turóczi Judit, úszó, olimpikon, Európa-bajnoki ezüstérmes
  • Zaka István, válogatott kerékpáros

  A program részeként az olimpiai iskolák közötti kapcsolat erősítése, a labdarúgás népszerűsítése céljából labdarúgó tornát is rendezünk a II. korcsoportos fiúk számára. Nyolc MOA tagiskola versengett a kupáért, melyet végül iskolánk nyert el.

  Abban a reményben ünnepeltünk, hogy az iskolánkba járt és itt vég¬zett diákok, sportolók sorsának, pályájának alakításában előremutató szerepet játszottak az itt eltöltött esztendők.

  Mi, pedagógusok, lelkiismeretes, a diákok érdekeit leginkább szem előtt tartó nevelő- oktató munkával sarkaljuk tanítványainkat a becsü-letes munkára, a kitartásra, egyéni képességeiknek megfelelő szintű tu-dás megszerzésére, a pozitív szemlélet kialakítására. Mindezek elé¬r鬬sét megfelelő mozgással és sportolással támogatjuk meg. Az iskolai sport biztosítja test és szellem egyensúlyát, és megakadályozza az ér¬tel¬metlen időpazarlást. Az életnek kell tanulniuk, és ebben egyaránt ben¬ne foglaltatik a test edzése és az elme csiszolása. Hisszük, hogy az ép lélek ép testben lakozik. Ezért igyekszünk diákjainknak megterem¬te¬¬ni azokat a feltételeket, melyek hozzásegítik őket ahhoz, hogy a sport, a mozgás, a fair play szabályok mindennapjaik elengedhetetlen ré¬szei legyenek.

  Úgy gondoljuk, hogy hivatástudatunkból fakadóan e nemes feladatot, a nálunk végzett tanulók nagy többségénél sikerül megvalósítanunk. Ezt bizonyítják az iskolai évek alatt elért országos, területi és kerületi mérési, tanulmányi- és sporteredmények, a továbbtanulás sikerei. Ezt bizonyítják régebbi növendékeink, köztük sportolóink sikeres életpályái, amelyekkel nem csak szűkebb környezetünkben, hanem ország, sőt a világ távoli pontjain is találkozhatunk.
  Reméljük, hogy ez a nap – különösen az olimpiai, világ-, Európa- és magyar bajnokainkkal, korábbi kiváló tanítványainkkal való beszélgetés diákjainkban megerősíti, hogy a kiemelkedő képesség még kevés, a mindennapi kitartó, fáradságos, szorgalmas munka, sokszor más dolgokról való lemondás az, amivel a kitűzött cél elérhető, legyen az a sport vagy az élet bármely területe.

  Köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak:
  - a Magyar Olimpiai Akadémiának
  - iskolánk Hajós Alfréd Alapítványának,
  - HUNGAST KFT.-nek
  - a szülőknek, a szülői munkaközösségnek,
  - kollégáinknak, tanulóinknak
  hogy segítették a rendezvény megvalósulását.

  Molnár Márta
  intézményvezető


  Az eseménnyel kapcsolatos további cikkek elérhetők itt:
  Jochapress
  Sporthir.net
  Zuglo.hu

  A Zuglói Hajós Sport könyv megtekinthető itt:
  Zuglói Hajós Sport

  A galéria 25 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, október 20 - 08:30

 • Molnár Márta igazgatőnő köszönti a vendégeket

  Országos német nyelvű vers- és prózamondó verseny

  A Kétnyelvű Iskoláért Egyesület általános iskolai szekciója és a Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tizedik alkalommal rendezte meg az országos német nyelvi vers- és prózamondó versenyt a két tanítási nyelvű és nemzetiségi általános iskolák 58. évfolyamos tanulói számára.

  A versenyen 26 iskolából (13 budapesti és 13 vidéki) 68 versenyző vett részt.

  A megnyitó műsorát a 4.a osztályos tanulók vidám tornás tánca (tanítójuk Szabóné Kiss Györgyi) és Szücs Máté 7. a osztályos tanuló (tanára Kocsisné Szabó Ildikó) szavalata adta (Joachim Ringelnatz: Ruf zum Sport).

  Molnár Márta, iskolánk igazgatója és a Kétnyelvű Iskoláért Egyesület német szekciójának vezetője, majd Szabó Rebeka, Zugló oktatásért felelős alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

  Az 5-6. és a 7-8. osztályosok külön versenyeztek két-két kategóriában: versben és prózában.

  Díjazott tanulók iskolánkból: 5-6. évfolyam – vers

  Ambrus Kincső (6.a) Zuglói Hajós Alfréd Magyar Német
  Két Tanítási Nyelvű Ált. Isk.
  tanára: Vargáné Stefán Erika
  III.


  7-8. évfolyam – próza

  Hegedüs Sámuel (8.b) Zuglói Hajós Alfréd Magyar Német
  Két Tanítási Nyelvű Ált. Isk.
  tanára: Kaposvári Zdenka
  dícséret


  További eredményeink:

  5-6. évfolyam - próza

  Bíró Palmira (5.a) Zuglói Hajós Alfréd Magyar Német
  Két Tanítási Nyelvű Ált. Isk.
  tanára: Hegyeshalmi Henriett
  4. helyezés


  7-8. évfolyam - vers

  Alexa Panni (7.a) Zuglói Hajós Alfréd Magyar Német
  Két Tanítási Nyelvű Ált. Isk.
  tanára: Kocsisné Szabó Ildikó
  4. helyezés


  Szeretettel gratulálunk minden résztvevőnek és a felkészítő tanáraiknak!

  A rendezvényt támogatták:
  Kétnyelvű Iskoláért Egyesület
  Goethe Intézet
  Iskolánk Hajós Alfréd Alapítványa
  Raabe-Klett Oktatási Tanácsadó és Kiadó Kft.
  Hornyákné Frikk Anita

  A galéria 20 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, december 7 - 14:49

 • Rajzzal a békéért

  Rajzzal a békéért

  Tisztelt Szülők!

  A Hajós-diákok "Rajzzal a békéért" nemzetközi rajzversenyen való részvételéről szóló cikket itt olvashatják.

  A beküldött pályaműveket itt lehet megtekinteni

  A galéria 1 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, december 8 - 14:35

 • 01

  Látogatás a Nemzeti Sportnál

  Tisztelt Szülők!

  A Zuglói Hajós látogatásáról a Nemzeti Sport szerkesztőségében ide kattintva olvashatnak.

  A galéria 5 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, november 23 - 09:17

 • 01

  Élen a tanulásban, élen a sportban

  Budapest Főváros Önkormányzata iskolánk 4 tanulójának a tanulásban és a sportban nyújtott kimagasló teljesítménye elismeréséül "ÉLEN TANULÁSBAN, ÉLEN A SPORTBAN" fővárosi kitüntető címet adományozta.

  A díjban részesültek:

  Koleszár Mihály
  Kozsán Balázs
  Máté Anna
  Tremmel Flóra

  A képek a díjátadó ünnepségen készültek, 2015. november 12-én.

  Gratulálunk a díjhoz!

  A galéria 3 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, november 23 - 07:26

 • Hornyák Bori prózát mond

  Felsős vers- és prózamondó verseny

  2015. november 17-én az iskola könyvtárában a felső tagozatosok számára az eddigi hagyományok szerint megrendeztük a vers – és prózamondó versenyt. Az irodalmat szerető felsősök nagyszámú, lelkes csapata kellemes hangulatban töltötte el a délutánt. A zsűri elsősorban az előadóhoz illő szövegválasztást, a mű karakteréhez igazodó előadásmódot, a hiteles tolmácsolást, az átélést értékelte.
  Gratulálunk a díjazottaknak és minden résztvevőnek!

  A galéria 3 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, november 19 - 11:13

 • 01

  Rendhagyó testnevelés óra Szabó Gabriella olimpiai bajnokkal

  Az olimpiai eszme és az olimpiai sportágak népszerűsítése, valamint a soron következő olimpia (2016. augusztus 5. és augusztus 21. között Rio de Janeiróban) résztvevőinek a megismerését célozta az a rendhagyó testnevelés óra, melyen 2015. november 16-án iskolánk néhány osztálya részt vett. Vendégünk a kajakozó Szabó Gabriella olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok, az Európai Játékok győztese volt. Riersch Tamás, a Zuglói Lapok újságírója koordinálta a programot.
  A 4. és 8. osztályosok a kivetített hangos képek segítségével átélhették többek között a bajnok örömpillanatait, a célba éréseket, de egy rövid bemelegítés után kipróbálhatták azt is, hogyan működik az evezőlapát, majd kezükbe foghatták Gabriella olimpiai aranyérmét is.
  Ebben a tanévben már második alkalommal találkozhattak tanulóink olimpiai bajnok(ok)kal iskolánkban.

  A galéria 13 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, november 19 - 08:19

 • 01

  Két tanítási nyelvű általános iskolák országos német versenye

  November 6-án került megrendezésre az országos német tanulmányi verseny, amelynek ezúttal a Darus Utcai Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskola adott otthont. Iskolánk tanulói nagyon szép eredményeket értek el.

  Az 5. évfolyamon:
  5. Varga Zita 5.b,
  6. Bíró Palmira 5.a

  A 6. évfolyamon:
  1. Kozsik Hanga 6. a
  4. Kovács Tamás 6.b
  6. lett Szabó Blanka6. b

  A 7. évfolyamon:
  4. Vimláti Nóra és Lengyel Balázs 7.b
  6. Somogyi Tamás a 7. a

  A 8. évfolyamon:
  2. Haffner Ádám 8.
  4. Páczelt Ákos 8.a, és Kőrösi Gréta 8.b
  6. Sarkadi Nagy Lili 8.b

  A 8. osztályosok csapata: Gazdik Noémi, Fehér Angéla és Bárányos Donáta 8. a, Gigler Ivett a 8.b osztályból, 1. helyezettek lettek.

  Szívből gratulálunk a szép eredményekhez!


  A galéria 7 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, november 18 - 15:02

 • 01

  Kozsán Balázs 6.a Wado-kai Európa Bajnok

  Tanulónk, Kozsán Balázs a 2015.10.31-én Luxemburgban megrendezett 43. Wado-kai Európa-bajnokságon első helyezést ért el. Gratulálunk!

  A galéria 4 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, november 5 - 11:47

 • A díjazottak

  Év pedagógusa, év diákja

  Megválasztották 2015. év pedagógusát és diákját. Iskolánkból Kocsiné Szabó Ildikó és Haffner Ádám érdemelte ki az elismerést.

  Gratulálunk!

  A galéria 2 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, október 20 - 13:10

 • 01

  Jubileumi Emlékérem

  Zugló Önkormányzatának Képviselő-testülete a Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát Jubileumi Emlékérem díjban részesíti, mellyel tiszteletét és háláját fejezi ki a kerület érdekében kifejtett tevékenységéért.

  A galéria 3 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, október 19 - 07:54

 • átvétel

  Diákolimpia

  Iskolánk a budapesti diákolimpiai ponttáblázaton a legjobb 15 általános iskola között szerepelt, ezért jutalmul 100.000,- forint értékben sporteszközöket kaptunk.
  Az ünnepélyes díjátadón - 2015. november 16. - Szocsák Gábor testnevelő tanár képviselte iskolánkat.
  Köszönjük a versenyeken szereplő sportolóinknak, a testnevelő tanároknak és a szülőknek a támogatást!

  A galéria 4 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, november 19 - 10:13

 • 01

  Sommerlager am Turnersee in Kärnten/ Österreich

  Wie bereits zur Tradition geworden, fand auch in diesem Jahr, in der Zeit vom 21. - 27. Juni, das alljährliche Sommerlager in Österreich statt. Unter der Teilnahme von 53 Schülern der Oberstufe und 4 begleitenden Lehrern konnten die Schüler herrliche Tage in dieser schönen Umgebung verbringen. Im Vordergrund stand natürlich der Deutschunterricht, der jeweils am Vormittag stattfand und bei dem die Kinder Interessantes aus der Region, wie zum Beispiel das eine oder andere Wort in Kärntner Mundart, aber auch Wissenswertes über Brauchtum und Kultur lernten. Im Anschluss an den Unterricht gab es zahlreiche Ausflüge und Wanderungen in die nähere Umgebung, so besichtigten die Schüler die Tropfsteinhöhle in Obir, die Burg Hochosterwitz, den Pyramidenkogel bei Klagenfurt, um nur einige zu nennen. Sicher wird dieses Sommererlebnis allen in guter Erinnerung bleiben, in der Vorfreude auf ein neues, genauso spannendes und interessantes Sommerlager 2016.

  A galéria 15 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2015, szeptember 7 - 08:48