Zuglói Hajós Alfréd Általános Iskola
Magyar
Magyar
Német
Német
Diákhonlap
Videók
 

2018/2019-as tanév

 • Alsó tagozatosak ünnepsége 1

  Megemlékezés 1956. október 23-ról

  Nemzeti ünnepünk előtt tisztelegve október 19-én alsó és felső tagozaton is megemlékezést tartottunk. A kisebbek vetítéssel kísért előadást hallgathattak meg, amely során Cselei Márta tanítónő szervezésében korabeli naplórészletek felolvasásával, egy 10 éves kisgyermek feljegyzései alapján idézték fel az eseményeket, hozták közelebb az egészen fiatal korosztályhoz a történéseket. Felső tagozaton 1956 emlékének megünneplésére Herege Éva tanárnő szervezésében A szabadság vihara c. dokumentumfilmet tekinthették meg a tanulók, melyhez kapcsolódva a fogalmak, események pontosabb megismerésére interaktív feladatokat is megoldottak az osztályok.

  A galéria 3 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2018, október 19 - 12:24

 • Bánki tábor

  Bánki tábor

  Iskolánk tagja a Magyar Olimpiai Akadémiának (MOA). Ez az intézmény fogja össze azokat az azokat az iskolákat, amelyek olimpiai bajnokok nevét viselik. Június végén került sor a MOA szervezésében az olimpiai táborra, ahol intézményünket Molnár Zorka 6.a osztályos tanuló képviselte.
  Tanítványunk beszámolója:
  Nyáron a Bánki táborban voltam. A táborban résztvevő 77 általános és középiskolásnak a tábor vezetése nagyon tartalmas és izgalmas programot állított össze, a táborvezető Győr Béla MOA-tanácstag volt.
  Amikor odaértem, már voltak ott gyerekek ötödiktől nyolcadik osztályig. Mindenki jól érezte magát, beszélgettek, vagy játszottak, netán a szobájukat fedezték fel. Amikor mindenki megérkezett, ünnepélyes keretek között felhúztuk a zászlót: megnyitották a tábort. Kipakoltunk a bőröndjeinkből és vártuk, hogy elkezdődjenek a programok. Megismerkedtünk egymással, aztán sétáltunk a tó körül és leveleket kerestünk. Miután visszaértünk a sétából, agyagozni indultunk, és kiderült, hogy erre kellettek a levelek. Belenyomtuk az agyagba, és mire megszáradt, levél formája lett, ezt a tábor végén kiégetve megkaptuk.
  Másnap reggel zenére ébredtünk, mire észbe kaptunk, már öltözni kellett. Reggeliztünk, megkaptuk a hidegcsomagot és elindultunk. A kilátóba készültünk, 13 kilométer volt összesen az út. Az úton a kilátó felé nagyon sok magaslest láttunk. Legalább három-négy órát sétáltunk három pihenővel. Átkeltünk erdőn, mezőn, nagyon kifáradtunk. Amikor visszaértünk a táborba, olimpiai rejtvényeket oldottunk meg csapatokban.
  A következő reggel kimentük Bánki-tóhoz a strandra. A Magyar Kajak-kenu Szövetség támogatásával, valamint Hidvégi Vince, a Duna – Ipoly SE vezetője és kajakosai segítségével a Bánki-tó vizén a sárkányhajózás szépségeivel ismerkedhettünk meg. A gyakorlás után megalakított négy csapat a tó vizén kijelölt 200 méteres pályán, körmérkőzéses formában megmérkőzött egymással. Egy ügyetlen lány, aki előttem ült a hajóban, amikor evezett, úgy összefröcskölt, hogy az egész ruhám elázott, így vizes ruhában kellett hazamennem. A csaták után a csapatok részére az érmeket Dónusz Éva és Hesz Mihály olimpiai bajnokok adták át, a mi csapatunk második lett. Sajnos, a tábortűz elmaradt, mert esett az eső, úgyhogy ezt az utolsó estére tették át.
  A következő napon a Nógrádi várba mentünk. Sokat kellett sétálni, de ott megmutatták az egész várat. Elmentünk a Hesz Mihály Általános Iskolába is, kérdéseket tettünk fel a névadónak, és kitöltöttünk róla egy tesztet. A főzés a katlanokban és bográcsokban Wichmann Tamás és dr. Hesz Mihály irányításával, valamint a táborvezetés segítségével folyt. A jól sikerült termékeket közös vacsorán, jóízűen fogyasztotta el mindenki. Szombaton reggel mindenkiért jöttek a szülei, értem is.
  Nagyon jól éreztem magam ezen a pár napon, remélem, jövőre is lesz lehetőség Bánkon táborozni.

  A galéria 1 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2018, október 5 - 10:19

 • 01

  Évnyitó 2018-19

  Szeptember 3-án tartottuk iskolánkban a tanévnyitó ünnepséget. 458 diák, köztük 64 első osztályos lépte át az iskola kapuját. Bár az idő szomorú volt, a vidám nyári meleget a 2. b osztályos tanulók műsora visszaidézte. A műsor után Molnár Márta igazgatónő köszöntötte a tanulókat, szülőket, pedagógusokat, és ismertette a tanév feladatait.

  A galéria 3 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2018, október 5 - 10:28

 • 01

  Sommerlager Gosau 2018

  Sommerlager in Gosau - 01.07.-07.07.2018
  Auf schöne und erlebnisreiche Tage im Oberösterreich können 45 Schüler unserer Schule zurückblicken.
  In diesem Jahr führte uns die Reise nach Gosau, wo wir im Haus der Kreuzschwestern Quartier bezogen und im danebenliegenden Gebäude, im Haus der Begegnung, beköstigt wurden.
  Wie bereits auch in den vorangegangenen Jahren waren die Tage mit zahlreichen interessanten und abwechslungsreichen Programmen gefüllt. So besichtigten wir den Stift Melk, machten Wanderungen, bei denen wir die faszinierende Bergwelt erleben durften, lernten Bad Ischl und die Kaiservilla kennen, besuchten die Hallstätter Salzwelten und die Koppenbrüllerhöhle.
  Neben den Freizeitprogrammen erhielten die Schüler im Bundesgymnasium in Bad Ischl auch Deutschunterricht.
  Voll mit Eindrücken und Erlebnissen und in Vorfreude auf das nächste Sommerlager kehrten alle Schüler wohlbehalten nach Budapest zurück.

  Christine Lück - Deutschlektorin

  A galéria 19 képet tartalmaz.

  Utolsó módosítás: 2018, szeptember 23 - 18:10