Zuglói Hajós Alfréd Általános Iskola
Magyar
Magyar
Német
Német
Diákhonlap
Videók
 

Comenius 2010-2012

A 2010-12-es COMENIUS PROJEKT ÖSSZEGZÉSE

 

Projektünk témája a víz, mint közös életforrás, közös felelősség.
 
Célunk az volt, hogy a projektben részt vevő iskolák tanulói a vízről, mint természettudományos és kulturális jelenségről ismereteket szerezzenek, illetve a már meglévőket bővítsék, valamint megismerjék az egyes országok vízzel kapcsolatos problémáit és szükségleteit. A két év során a tanulók betekintést nyertek az alábbi témakörökbe: a víz, mint a nemzeti és nemzetközi kulturális örökség része, szerepe a gazdaságban és a kereskedelemben, a víz, mint korlátozott és sebezhető forrás, a víz mint élettér.

A sellő panaszai - bábjáték

foto1.JPG

A görög nemzetiségi nyelvet tanulók előadása a víz világnapján.

Vízi tábor a Szigetközben

DSCN0642.JPG
Vízi tábor a Szigetközben 2012.június

Iskolai projektproduktum: "Egy víz” /”Ένα νερό” (görög népdal)

DSC_0007.JPG

 

A népdal kiválasztása során a tanulók betekintést nyerhettek abba, hogy a víz már az ókortól kezdve témája a görög irodalomnak. Az előadás előkészítése, ill. a népdal szövegének feldolgozása jó lehetőséget nyújtott a szókincsbővítésre. A tanulók a vízről, mint kulturális jelenségről is szereztek ismereteket.
A programon keresztül sikerült a tanulókkal tudatosítanunk, hogy a víz pótolhatatlan természeti forrás, ill. hogy a nem megfelelő kezelése súlyos veszélyeket jelenthet az élővilág számára.