Covid 19 elleni védőoltás

Tisztelt Szülő!

Közeledik az iskolakezdés, amelyre ezúttal is még a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében készülünk, hiszen a vírus még itt van és sajnos nem zárható ki egy negyedik hullám sem.

Jó hír, hogy az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb, mint az egy évvel ezelőtti, hiszen már van vakcina és magas a magyar lakosság, a pedagógusok és a diákok átoltottsága.

Magyarország júniusban az elsők között tette lehetővé a 12 év felettiek oltását. Ennek köszönhetően a 12-17 éves korosztályban közel 200 ezer diák már felvette az oltást.  

Az a szülő, aki az iskolakezdésig szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben azt az internetes regisztrációval (www.vakcinainfo.gov.hu), majd az internetes időpontfoglalón (www.eesz.gov.hu) keresztül teheti.

Emellett az iskolákban is lehetővé tesszük az oltást, ha az internes regisztráció és időpontfoglalás bármilyen oknál fogva akadályba ütközik.

Az iskolai oltások napja:

Két alkalommal – melyekből Önöknek kell választaniuk - biztosítjuk az oltás felvételének lehetőségét iskolánkban:

- augusztus 30., hétfő

- szeptember 2., csütörtök.  

Az oltás Pfizer-vakcinával történik.

Az iskolai oltásra a 12 év feletti (még oltatlan) diák jogosult.

Kérjük, hogy amennyiben az Ön gyermeke még nem kapott oltást, és azt szeretné, hogy azt az iskolában kapja meg, akkor ezt az igényét az jelentkezési lap (mely egyben regisztrációs lapként is szolgál) kitöltésével 2021. augusztus 25-ig legkésőbb déli 12 óráig jelezze vissza az oltas.zugloihajos@gmail.com e-mail címre.

Amennyiben nem kíván élni gyermeke számára a felkínált oltakozási lehetőséggel, vagy gyermeke egyéb módon már beoltásra került, akkor kérjük, hogy ennek tényét is szíveskedjen a jelentkezési lap megfelelő kitöltése útján jelezni 2021. augusztus 25-ig legkésőbb déli 12 óráig az oltas.zugloihajos@gmail.com e-mail címen.

Kérem, hogy bármelyik lehetőséggel is élnek, nyilatkozzanak, mert csak így tudunk pontos létszámot adni a tankerületen keresztül az illetékes járási hivatal felé.  

Ezek az e-mail címek csak az oltással kapcsolatosan működnek, kérjük, a későbbiekben más kommunikációra ne használják. Köszönjük!

Az oltásra jelentkező tanulók létszámának összesítése után, külön tájékoztatást fog arról kapni, hogy az Ön gyermeke pontosan mikor és hol kapja meg az oltást. A jelentkezők számától függően az oltás helyszíne lehet az iskola, ahol a gyermek tanul vagy egy másik közeli iskola is.

Fontos, hogy a papír alapú kitöltött és aláírt jelentkezési lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot minden érintett tanuló hozza magával az oltás helyszínére  (ide kattintva a mellékletben megtalálható)

Bízom benne, hogy közösen, összefogva sikerül zökkenőmentesen lebonyolítani az oltási kampányt, és a tanulók minél nagyobb arányban vesznek majd részt benne. Kérem, járuljanak hozzá az oltási kampány sikeréhez, mindannyiunk érdeke, hogy a tanulók minél nagyobb átoltottságának köszönhetően az oktatást minél biztonságosabb körülmények között szervezhessük meg.  

További tájékoztató:

A 2. oltások beadására a Pfizer-vakcina alkalmazási előiratának megfelelően az első oltástól számított 3 hét múlva, vagyis 2021. szeptember 20-i héten kerül sor, ugyan azokon a helyszíneken, amelyeken az első oltás beadásra került.

Köszönöm a határidő betartását és az együttműködésüket.

Tisztelettel:  

Molnár Márta
intézményvezető