Gyászjelentés - Juhászné Bóka Szilvia 1971-2021

"Nem élt belőle több és most sem él, s mint fán se nő egyforma két levél, a nagy időn se lesz hozzá hasonló."                                            (Kosztolányi: Halotti beszéd)

Mély fájdalommal és szomorúsággal tudatjuk, hogy intézményvezető-helyettesünk, Juhászné Bóka Szilvia, szeretett kollégánk, tanárunk 2021. március 31-én életének 50. évében tragikus  hirtelenséggel elhunyt.

Imádkoztunk érte az elmúlt hetekben, írtuk neki az üzeneteket nap, mint nap, bíztunk abban, hogy hamarosan olvassa azokat, mert erősebb lesz a betegségnél. Sajnos, nem így lett. Elveszítettük őt.  

Szilvia 25 évet töltött a pedagógus pályán, 18 éve tanított iskolánkban. Magyar-német szakos mesterpedagógus, szakvizsgázott közoktatás-vezető, szakértő, tanfelügyelő volt, aki szakmailag és emberileg is kiemelkedő, következetes, meghatározó tagja volt tantestületünknek, akire minden munkában lehetett számítani. Szerette a munkáját, örömmel végezte azt. Koordinálta a pályázatokat, szervezte a DSD vizsgákat, a méréseket,  diákcsere- és tehetségprogramokat, gondoskodott honlapunk színes oldaláról.  Nagy figyelemmel és szeretettel fordult munkatársaihoz, tanítványaihoz.

Szerettük emberségét, határozottságát, tiszteltük értékrendjét, őszinteségét, az irodalom és a német nyelv iránti szeretetét.

Szilvi, most még hihetetlen számunkra, hogy többet nem mehetünk be Hozzád az irodába egy-egy fontos kérdéssel… Ha Rád gondolunk, pillanatok jutnak eszünkbe:

- beszélgetések versekről, művészetről, színházi előadásokról, egy-egy kölcsönadott könyv;
- a gyerekekkel való személyes kapcsolatod, a beszélgetőkörök, amelyekkel óráidat elindítottad;
- az újdonságra való nyitottságod, amellyel ötleteinket támogattad;
- a szépségre, harmóniára való törekvésed, amely mindennapjaidban, környezetedben is megmutatkozott;
- munkáid igényessége, a mi munkánk támogatása, odafigyeléssel, szeretettel;
- egy-egy mosoly, amit soha nem felejtünk.

Kedves Szilvi!  

Hálával és szeretettel őrizzük meg az emlékedet, mindannyiunknak nagyon fogsz hiányozni! Búcsúzunk tőled!   

Nyugodj békében!

a Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola közössége