8.a osztályos programok gyermekszemmel

Osztálykirándulás, 8.a – 2021. szeptember 25.
A 8.a osztály egy biciklikiránduláson vett részt a Velencei-tó körül.
Reggel az osztály tanulói és néhány szülő együtt indult neki a 31 km-es útnak. A nap folyamán többször megálltunk, ettünk-ittunk, beszélgettünk a tó partján. Közben a szülők másik része finom bográcsgulyást készített nekünk a Pákozdi Arborétumban.
Ebéd után közösen játszottunk, majd visszatekertünk a kölcsönzőhöz. A nap végén még páran felmentünk szüleinkkel a Pákozdi kilátóba, ahonnan megnéztük a tájat, és hogy mekkora utat tettünk meg.
Keresztúri Blanka 8.a

Pályaorientációs nap, 8.a – 2021. október 7.
Az osztállyal csütörtökön a Millenáris Parkba látogattunk el, ahol megnéztük a Világraszóló bajnokaink elnevezésű kiállítást. Először megcsodáltuk olimpiai bajnokaink érmeit, majd bent képeket, videofelvételeket láthattunk sikereikről, valamint régi sporteszközöket, -ruhákat. Sok játékot próbáltunk ki: evezhettünk, lőhettünk és a reflexeinket is fejleszthettük. A végén egy szabaduló szobából is sikerült kijutnunk. Tartalmas és szép nap volt.
Taczmann Bence 8.a

Érzékenyítő program, 8.a – 2021. október 8.
Pénteken az osztállyal egy különleges programon vettünk részt. Meglátogathattuk a Mozgásjavító Általános Iskolát és a Bethesda Gyermekkórházat. Kipróbálhattuk a kosarazást kerekesszékekben ülve, lufiztunk és activityztünk lekötözöztt kézzel-lábbal, ami érdekes, de igazából jó is volt. Ami nagyon tetszett és megfogott minket, az az volt, amikor egy volt drogfüggő elmesélte életét, és a tapasztalatait megosztotta velünk. Ez eléggé meghatott és mélyen elgondolkodtatott bennünket. A programot közös énekléssel, tánccal zártuk.
Husztik Veronika 8.a