Zuglói Hajós Alfréd Általános Iskola
Magyar
Magyar
Német
Német
Diákhonlap
Videók
 

Tudós tanárok elismerése az Akadémián

 

Tizenketten vehették át idén kutatótevékenységük elismeréseként a Pedagógus Kutatói Pályadíjat az MTA Székházában.
 
A Magyar Tudományos Akadémia Pedagógus Kutatói Pályadíjára a legalább öt éve oktató, legalább félállásban alkalmazott pedagógusok pályázhatnak olyan tudományos munkával – monográfiával, nagyobb terjedelmű tanulmánnyal, kísérleti eljárási eredménnyel, forráskiadvánnyal stb. – amely tényleges előrelépést jelent egy adott tudományos téma alaposabb feltárásában.  A pályamunkákat a tudomány szempontjából illetékes akadémiai kutatóintézet bírálja el, majd az Akadémiai Kutatóintézetek Tanácsának (AKT) szakbizottságai rangsorolják. A bírálók és szakbizottságok értékelő véleménye alapján az AKT kialakítja a díjazásra vonatkozó javaslatát. Ennek ismeretében az MTA elnöke dönt a díjazottak személyéről, majd a főtitkár részesíti őket a személyenként bruttó 200 000 forinttal járó elismerésben.
 
A Magyar Tudományos Akadémia  főtitkára pedagógusi munkája mellett elért tudományos eredményeiért Pedagógus Kutatói Pályadíjban részesítette a bölcsészet – és társadalomtudományok területén:
 
Bódizs Anikót, a Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanítóját “Tehetségpontok pedagógusainak koncepciói a tanulói érdeklődésről” című munkájáért.
 
További információk ide kattintva érhetők el.

Iskolavezetés