Zuglói Hajós Alfréd Általános Iskola
Magyar
Magyar
Német
Német
Diákhonlap
Videók
 

Sport

Fociverseny

Az iskolai sportkör délutáni szabadidős foglalkozások (sportkör) formájában nyújt lehetőséget arra, hogy tanulóink minden nap hozzáférjenek valamilyen testedzéshez.

Úszásoktatás

Az igényeket és az adott év feltételeit (uszodai hely- és időbeosztás) figyelembe véve támogatjuk az 1. és 2. évfolyamosok tanórán kívüli úszótanfolyamon való részvételét. Ezekre a foglalkozásokra elkísérjük a diákcsoporto(ka)t.
A 3. osztályosoknak tanórai keretben zajlik a kötelező úszásoktatás.

Mindennapos testnevelés biztosítása

Fociedzés a tornateremben

Az egészségmegőrzés egyik lényeges tényezője a rendszeres testmozgás, továbbá ennek életszükségletté válása. Minden évfolyamon lehetőséget biztosítunk a mindennapi testnevelésre illetve testmozgásra (délelőtti és délutáni testnevelésórák, sportkör).
A napközisek időjárástól függően minimum egy órát a szabad levegőn tartózkodnak, mely alatt irányított mozgást végeznek. A téli időszakban nagyobb szerepet kapnak a tartásjavító gyakorlatok.
Az iskolai sportkör keretében lehetőséget biztosítunk mind az alsó, mind a felső tagozaton a rendszeres testmozgásra. A sportköri foglalkozásokon a tanulók különböző sportágakkal ismerkedhetnek meg, és ezekben versenyezhetnek. A heti öt testnevelés órából két tanóra egyesületben is teljesíthető ott igazolt sportolók számára.

  Az aktuális sportköri foglalkozásokról a 2018/19-es tanévben a szakkörök címszó alatti összefoglaló táblázatból tájékozódhatnak.